2009. május 25.

"A pszichológus drogfogyasztásról való értesüléskor nem tudja sőt nem is akarja a diszkréciót tartani. "

Így legyen őszinte az ember?! Na ezért nem hiszek nekik, bennük.

13 megjegyzés:

hitetlen írta...

Honnan idéztél?

Mrs. Sway Jesse James írta...

Én még próbáltam hinni bennük, aztán amikor odamentem és így annyi volt a tanácsa h két tigris küzd bennem az egyik a jó a másik a rossz és a jónak adjak enni...akkor kicsit így elpattant az agyam,h bazmeg de ezt magyarázom,h É N B E T E G V A G Y O K. És még akkor nem is tudott a drogokról meg Márkékról meg...

szóval sajnos kezdem azt hinni h szart se tudnak az emberről-kivéve a Csernust-..:D

hitetlen írta...

Elgondolkodta, h honnan lehet az idézet és arra jutottam,h mivel az akarat emberfuggo dolog, ezért ezt csak egy konkrét pszichológusnál láthattad.
Bár még soha nem jártam pszichológusnál, úgy gondolom, általánosítani nem helyénvaló dolog.Orvosokból,tanárokból,csoszerelokbol vannak jók és rosszak munkájukat tekintve.Ha mindenki tokéletesen csinálná azt amit csinál...
Mindazonáltal szerintem korrekt volt ha így kiírta.Persze, ettol még igazad van, viszont nem tudjuk, h miért is volt ez kiírva és pontosan milyen események hatására írta ki ez a bizonyos pszichológus.A drogfogyasztás az egy olyan dolog, amit nem tud csak a pszichológus kezelni és az emberek nem szokták egyik napról a másikra abbahagyni.Bár nem tudom te hogyan gondolod, de ha te lennél a pszichológus és találkoznál egy drogfuggovel szembe tudnál nézni azzal a tudattal, h tudod róla, h drogos és tudod, h milyen nehéz leszokni a drogról ( elvonó...) mégis nem szólhatsz róla senkinek sem, aki esetleg rá tudna beszélni(ez már szerintem ultranehéz kategória) vagy kényszeríteni (hiszen drogos fejjel nem mindig gondolkodik tisztán az ember), h menj el elvonóra, hiszen kot a titoktartás és így lassan végig kell nézned, h hogyan épul le a páciens és hal meg a szemed elott?
Egyébként meg miért akarja valaki titkolni,h drogokkal él?
Nincs tisztázva az sem, h kinek mondaná el, mert szerintem nem errol fog beszélgetni a barátaival.
Szerinted?

Wildwood Flower írta...

Hitetlen, ezt a pszichodokimnál olvastam, nem is tudom minek lehetne nevezni...legyen "tájékoztató füzet". Egyéb problémáim miatt kerestem fel, de ezek után semmi értelme bármiről is beszélnem neki, ha cenzúráznom kell minden mondatomat, hogy ne juttasson elvonóra..

Sway, ez jó, etesd a jót. :D Hát nagyon mélyenszántó életbölcsesség. :D Csernus lehet úgy a képembe mondaná a dolgokat, hogy a szeme láttára vágnék eret. :) Én Feldmárral is kezeltetném magam.

hitetlen írta...

Nem akarok tolakodó lenni, de hogyan lettél fuggo és mivel élsz?Bocsánat, ha tolakodó voltam, vagy kellemetlen érzéseket ébresztettem.

Wildwood Flower írta...

Nem vagy tolakodó, rávitt az élet...

http://taking-lives.blogspot.com/2008/11/szeretet-mely-bkn-nzi-ahogy-dhng-az.html

hitetlen írta...

Még mindig élsz veluk?Ha igen, akkor nem akarsz leszokni róluk?

Mrs. Sway Jesse James írta...

újabb térítő..:)...


Feldmár az jó arc, okosokat is fogalmazott meg , meg aztán alap "tudatállapotok szivárványa"..végre nem egy beszűkült keretek között mozgó doki.
Én Csernust pont azért szeretem, mert olyan keményen odavágja. persze sokkol és nem mondom,hogy gyökeresen változtatott volna bármiben a hozzáállásomon a drogokhoz- mert szerintem még mindg igenis más állapotokba, nagyobb térre és tapasztalásokra utat nyitó és nem az ördög barátai azok- de a Doki szarkasztikus stílusát még ha rajtam is köszörüli akár, akkor is bírom.

Ja meg annak a dokinak apám kapcsán annyi meglátása volt,hogy "hát üljetek le megbeszélni a dolgokat egy nyilvános helyen "ott csak nem borítod rá az asztalt..mikor előtte meséltem át miken mentem keresztül,hogy egy nyilvános rendezvényen is hogy üvöltöttem vele,hogy képtelen vagyok féken tartani az indulataimat vele szemben és attól félek ha tehetem egyszer megölöm annyira gyűlölöm..szóval rettentően értenek ezek az embberekhez.

és nem ez az első eset...

Wildwood Flower írta...

Hitetlen, hidd el, nem jókedvemben vagy nagyzolásból nyúltam hozzájuk. De köszönöm, hogy segíteni próbáltál...

Sway, el nem tudom képzelni ezek az emberek hogy kaphattak diplomát. Nincs semmilyen képességteszt, vagy valami amivel kiszűrik, hogy az illető netán egy pszichopata állat, vagy ellenkezőleg, egy sablonszövegekkel dobálózó (szintén) lelkisérült? Borzalom...

hitetlen írta...

Constanze :

Elhiszem, hogy nem.Igazából olvastam is a linkelt bejegyzésed.
Tisztában vagyok azzal, hogy jelenleg nem tudok neked segíteni ebben a témában, hiszen valószínuleg nem hallgatnál rám.Ez nem azt jelenti, hogy nem is szeretnék.Szeretnék, mert érsz annyit, hogy ezt megpróbáljam.
Ha nem akarsz tobb kérdést tolem, akkor nyugodtan szólj és nem fogok kérdezni tobbé.


Egyébként engem érdekelne, hogy milyen sikerrel próbáltál leszokni a drogról?
Szerinted mi gátol benne, hogy leszokj?

Sway:

Bár nem tudom pontosan kinek címezted a térítot, de valószinuleg nekem, mivel az elso hozzászólásodban nem említettél ilyet a bejegyzésbeli pszichológussal kapcsolatban és az ezek után kovetkezo hozzászólásokban nem volt olyan amivel kapcsolatban írhattad volna.Ha tévednék kérlek javíts ki.
Ha nem tévedek:
Nem vagyok téríto.Nem tudom nálad mit jelent ez a szó.Véleményem szerint a téríto az olyan ember ,aki megpróbál meggyozni másokat arról, hogy olyan elveket valljanak magukénak amilyeneket a térito is magáénak vall, vagy olyanokat, amiket a téríto hirdet.
Ha ez a megfogalmazás helytálló, akkor véleményem szerint semmi olyat nem írtam Constanze blogjának bejegyzéseihez, ami a fenti meghatározásnak megfelelne.Nem akarok senkit rákényszeríteni az akaratomra, nem akarok senkit rávenni arra, h olyan elveket valljon magáénak amilyet én vallok magaménak.Én csak kérdeztem Constanze-t, mert kíváncsi voltam/vagyok hogyan vélekedik az általam kérdezettekkel kapcsolatban.Semmilyen parancs/felszólítás nem hangzott el a részemrol.
Egyébként pedig a drogokkal kapcsolatos véleményunk eltéro.Tényleg ellenzem oket.Aki drogokkal él nem sokáig húzza, hamar meghal, holott lett volna pár évtizede, amit azzal tolthetett volna, amivel csak akarta.Meg lett volna a szabad választás lehetosége.
Az egy dolog, h beszívva meg belove konnyebb a lét egy ideig, de vajon megismerte a világon fellelheto osszes csodát, szenvedést, oromot?
Vajon egy konnyebb út választása, ami a rabjává tesz, megéri-e hogy minden mást kizárjon valaki az életébol?
Elutasítson minden lehetoséget, elutasítsa a lehetségest?
Persze lehet rovid távon is gondolni és általános kovetkeztetéseket levonni a multunkból, hogy persze mert a drog elott nem voltak olyan intenzív élményeim...
Senki nem látja a jovot és a benne rejlo lehetoségeket.


Nem szerettem volna senkit megbántani.

Wildwood Flower írta...

Hitetlen, nem érzem önpusztításnak. Függő sem vagyok, kibírom nélküle, de néha jól esik kicsit lazítani, nem tudni a világról... Jó ez így, köszönöm.

hitetlen írta...

Értem.Ez a kibírom nélkule, de néha azért jól esik vele dolog nem tudom mennyire nem fuggoség.Minden fuggoség így kezdodik véleményem szerint.
Ha nem akarsz róla lemondani ( vagy nem tudsz ) ám legyen, tiszteletben tartom.

Mrs. Sway Jesse James írta...

Szimplán nagyon nem egyezik a drogokról való felfogásom másokéval és konkrétan a szőr feláll a hátamon az "és nem akarsz leszokni, nem próbáltál még, mi értelme van...stb" kezdetű beszélgetésektől. És nem azért mert szerintem megoldás abba menekülni vagy éppen jó dolog egy leépülő drogos látványa-mert tény ahogy az alkeszeké, bizonyos stádiumban ezz sem jobb-de ,valahogy hasonlóan -ha nem is ugyanúgy- ahogy Constanze is megfogalmazta, lehet élni nélküle, de egyszerűen tágabbá teszi a világot.

És nem éppen vagyok híve egy olyan társadalomnak, ahol az aki elszív egy szál spanglit már "drogosnak" titulálnak...

Nem volt célom megbántani Téged sem, nem is ez a terepe ennek talán, mert a kérdéseid amiket feltettél számomra egy merőben ellentétes látásmódot mutatnak, ezt szembeállítani pedig talán nem itt kell.